Coaching

Coaching

Persoonlijke aandacht en groei

Training

Training

Communicatie, leiderschap, persoonlijke effectiviteit

Outplacement

Outplacement

Gevonden, die mooie nieuwe baan!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Naar de Nationale Carrierebeurs ja/nee

"Ik ga naar de Carrièrebeurs want ik heb gelezen dat daar veel grote bedrijven staan die allemaal vacatures hebben."

"Ik ga echt niet naar de Carrièrebeurs, dat is allemaal veel te vluchtig en bovendien het zou wel heel toevallig zijn als ze precies de vacatures hebben die ik zoek."

Zomaar wat reacties de afgelopen week van mensen die ik begeleid. Het mooie is: beide meningen zijn waar! Dus wat moet je nou als actief en gemotiveerd werkzoekende?

Lees hier mijn advies:

1.     verdiep je in de deelnamelijst: staan er interessante bedrijven voor jou?

2.     Zorg dat je je pitch klaar hebt: waarom ben jij interessant voor hen?

3.     Neem je visitekaartjes mee en trek je sollicitatiepak aan.

Is het antwoord op de eerste vraag Nee? Ga dan niet. De kans is groot dat het dan een grote teleurstelling en frustratie wordt. De aanwezige recruiters hebben namelijk een gerichte opdracht, bijvoorbeeld om voor moeilijk vervulbare vacatures kandidaten te verzamelen. Of bijvoorbeeld om twintigers die toe zijn een tweede loopbaanstap met een specifieke kennisachtergrond te interesseren voor het bedrijf. Kom jij dan aanlopen in je sollicitatiepak met een algemeen verhaal, dan merk je binnen een minuut al dat er over je schouder gekeken wordt. De recruiter kijkt of er geen aantrekkelijkere spelers op de markt rondlopen. En precies die frustratie moet je jezelf besparen!

Is het antwoord op de eerste vraag Ja? Ga dan met een gerichte actielijst op pad. Bezoek de stands van de voor jou aantrekkelijke bedrijven of organisaties. Leg kort uit waarom jij interessant voor ze bent, denk aan je Personal Branding!
Vraag of je volgende week mag bellen voor een afspraak om verder kennis te maken. De beursvloer is immers te druk, lawaaiig, vluchtig etc voor een goed inhoudelijk gesprek. Laat je visitekaartje achter en ga door naar de volgende stand.  Ben je binnen 1,5 uur al klaar? Ga dan lekker weer naar huis (of de stad in om jezelf te belonen voor deze acties ;-).


Na afloop van de beurs nodig je die contactpersonen uit op LinkedIn waarbij je refereert naar jullie prettige ontmoeting. En na een dag of twee ga je ze bellen. Je doel is natuurlijk om een exclusief contactmoment te krijgen.

Dus: geen gericht doel met de Carrièrebeurs? Ga dan lekker iets anders doen met deze vrijdag, zoals een leuk netwerkgesprek voeren!

Fijne dag!!!